Hírek röviden

A Vöröskereszt munkatársának adta ki magát egy eddig ismeretlen személy egy 78 éves paksi hölgynek, akinek az otthonából több mint 250 ezer forintot vitt el a trükkös tolvaj tegnap reggel, tájékoztatott a rendőrség.

A múlt héten szerda délután vehették át a jegyzők azt a levelet, melyben az Igazságügyi Minisztérium államtitkára közölte a helyhatóságokkal, hogy szeptember elsejétől a polgármesteri hivatalokban asztalt kell állítani az Alaptörvénynek. Pakson a porta mellett alakítottak ki egy helyet, ahol ez megtekinthető, illetve megrendelhető.

Augusztus 19-20-án a szlovákiai Banska Bistrycán vettek részt az Atomerőmű SE dzsúdósai a tavaly elhunyt felvidéki sportoló, Pálkovács Zoltán emlékére rendezett nemzetközi dzsúdóversenyen. A paksi delegációval tartott  Kovács Antal is és a verseny díszvendégeként szurkolt a paksi indulóknak. Az ASE csapata csak junior korú versenyzőkkel nevezett, akik közül ketten érmet is szereztek. Őri Felícián a 66, míg Horváth Adrián a 90 kilogrammosok között szerzett bronzérmet. Mindketten három győzelmet arattak, és ellenfeleik között voltak a szlovák és a cseh élvonal felnőtt dzsúdósai is.

A XIV. dr. Oláh László Emlék Lőversenyt és Bográcsételfőző-versenyt október elsején tartják a Diana Lövészklub biritói lőtéren. Az eseményre három fős csapatok nevezését várják szeptember 15-ig, jelentkezni lehet Juhász István rendőr alezredes, az IPA paksi szervezetének elnökénél a juhaszis@tolna.police.hu e-mail címen.