Hírek röviden

Egy paksi üzlet mögötti területről lezáratlan állapotban őrizetlenül hagyott kerékpárt lopott el egy ismeretlen tettes, mellyel 45 ezer forintos kára keletkezett a tulajdonosnak, tájékoztatott a rendőrség.

Szeptember 14-én 14 órai kezdettel ülésezik a paksi képviselő-testület a városháza földszinti tanácskozó termében. A napirendi pontok között szerepel többek között Pákolitz István mellszobrának áthelyezése a Városi Múzeum udvarából a Pákolitz István Városi Könyvtár épületébe, valamint a Bursa Hungarika tanulmányi ösztöndíjprogram következő fordulójához való csatlakozás is. Az ülést a TelePaks élőben közvetíti.

Atom kupa 2011 elnevezéssel futsal torna lesz szeptember 17-én szombaton az Atomerőmű Sportcsarnokban. Az eseményen öt csapat mérkőzik egymással, az összecsapásokat díjmentesen tekinthetik meg az érdeklődők. A Paksi Atomerőmű Zrt. futsal csapata a szeptember végi Wonuc tornára készül, melyet Pakson az ESZI csarnokban rendeznek majd meg. A Nukleáris Dolgozók Szakszervezetének kupája előtt azonban még egy villámtornán is részt vesznek, melynek mérkőzései szombaton délelőtt 8 órától kezdődnek az ASE csarnokban.

Folytatódik a magáningatlanok csapadékvíz elvezetésének vizsgálata. A Paksi Vízmű Kft. a szennyvízrendszer esőzések alatti túlterheltsége miatt döntött a program indításáról. Egy füstgenerátorral azt ellenőrzik a cég szakemberei, hogy a szennyvízcsatornára vannak-e rákötve a csapadékvíz elvezetők. Első lépcsőként az alvég ingatlanjain végezték el a vizsgálatot, 300 ház közül 34-nél észleletek szabálytalan rákötést, akiket felszólítottak ezek megszüntetésére. A város teljes területét a tervek szerint két év alatt, az új szennyvíztisztító telep átadásáig ellenőrzik végig a szakemberek.

15 csapat részvételével rendezték az elmúlt hétvégén a Paks Kupa nemzetközi ökölvívó versenyt. A PSE bokszolói három arany és öt ezüstéremmel zárták a viadalt. A sportolók és edzőik mellett számos érdeklődőt vonzott a Paks Kupa nemzetközi verseny, köztük az erdélyi Zilah öklözőivel, mely szakosztállyal gyümölcsöző kapcsolat alakul. A zöld-fehér klub ezúttal 15 csapat bokszolóit fogadta.