Mit nézzünk a hétvégén?

Vasárnap 19 órakor a Gondozoo című amerikai családi vígjátékot vetítik a művelődési központ színháztermében. A film főszereplője Griffin, egy kedves gondozó, aki úgy érzi, a munkája akadályozza az igazi megtalálásában, ezért nehéz szívvel úgy dönt, felmond. Persze nagy hibát követ el. Egy állatkerti gondozó ugyanis nem hagyhatja el a pozícióját csak úgy: ahhoz a gondozottjainak is lesz néhány keresetlen szava. Az állatok – miután értesültek róla, hogy napi takarmányuk és zsákmányuk megbízható szállítója el akarja hagyni őket – megszegik ősi esküjüket és elárulják, hogy ők is tudnak beszélni. Amikor szép szóval nem tudják maradásra bírni barátjukat, üzletet ajánlanak: ha marad, akkor megtanítják mindarra, amit a csajozásról tudni érdemes. És az oroszlán, az elefánt, a csimpánz, a zsiráf meg a többiek beavatják Griffint a párválasztás ősi trükkjeibe.

Szeptember 16-17-én színes rendezvénnyel várja az érdeklődőket a paksi művelődési központ a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretében. Pénteken 16 órától Út a régitől az újig címmel indul játék, mely során a résztvevőknek különleges helyszínek, szobrok, épületek érintésével és képi feladványok segítségével kell majd megtalálni a kijelölt helyszíneket, majd este 20 órától a Hétrét együttes lép fel a művház színháztermében. A kétnapos rendezvény programjai szombaton folytatódnak: 14 órától családi nap lesz a Teraszon, ahol a kézműves foglalkozások, a csocsó és a pingpong mellett gokart-verseny, palacsintasütés, filmvetítés és agyagozás várja a résztvevőket. Délután 17 órától Kultúr-kincskereső indul, emellett 18 órakor Szalai Katalin és Juhász László keramikus házaspár kiállításával megnyílik a művelődési központ új kiállítótere, a társalgó galéria. 18 óra 30 perctől hangszerbemutató és irodalmi kávéház lesz, 21 órától pedig a Blues Services zenél az előtérben.

Szeptember 17-én XIV. alkalommal rendeznek Dunakömlődön szüreti napot a faluház környékén. Az egész napos színes program részeként délelőtt 10 órakor fellép a 20 éves születésnapját ünneplő Roger Schilling Zenekar, majd délben a lovasok és fogatosok menetbe állásával megkezdődik a szüreti felvonulás. A délután folyamán színpadra lép a Pusztahencsei Vadvirág  Népi Együttes, majd a sütemény-, a madárijesztő- és a virágos udvar versenyek eredményhirdetése következik. Ezt követően néptánccsoportok fellépésével folytatódik a program, az estét pedig operett előadás és hajnalig tartó bál zárja.

Szeptember 16-án 16 órától indul a Pénteki Pöttöm Praktikák a művelődési központ nagy Placcán, ahová a kicsiket várják kreatív kézműves foglalkozásra. Ezúttal emlékkönyv és határidőnapló fog készülni, amiben bárki megörökítheti fontos dolgait.