Hírek röviden

Részleges bokaszalag-szakadást állapított meg az orvos Hrepka Ádámnál, az élvonalbeli MVM Paks labdarúgójánál. A 24 esztendős csatárnak a Haladás elleni bajnokin egy szabálytalanságot követően fordult a teste alá a lába. Az ugyancsak a bajnokin megsérülő Sipeki István bokája továbbra sem terhelhető, így rájuk várhatóan nem számíthat Kis Károly szombaton a Vasas elleni mérkőzésen.

Küldöttség érkezik Kézdivásárhelyről október 21-én Paksra, akik pénteken este találkoznak a képviselő-testület tagjaival. A Lukács László alpolgármester vezette ötfős delegáció hétfő reggelig marad városunkban. A vendégek részt vesznek az október 23-i városi ünnepi megemlékezéseken, vasárnap délután Lukács László 14 órakor emlékbeszédet mond a Fehérvári úti temetőben Czuczor Antal sírjánál.

Hétvégén rendezték a Duna Kupát Mosonszolnokon. A magyar, osztrák és szlovák ifjúsági csapatversenyen hazánk az első helyen végzett, a sikerhez Pupp Réka (44 kg) két ippon győzelemmel járult hozzá.

A paksi önkormányzat közbiztonsági, ifjúsági, sport és esélyegyenlőségi bizottsága ősszel is meghirdette pályázatát a városban működő bejegyzett alapítványok, közalapítványok, egyesületek és társadalmi szervezetek számára. Összesen 8 pályázat érkezett a felhívásra, melyek mindegyike támogatásban részesül. A mostani pályázaton több mint 1 millió forintot juthat a helyi civil szervezeteknek.