Új ötletekkel készült az új idényre az Atomic Boys

A szurkolói csoport a Traiskirchen elleni meccsen buzdítja csapatát. Fotó: kosarlabda.ase.hu

A Szeged elleni első kosárlabda alapszakasz-mérkőzésen nagyon kevesen voltak az Atomic Boys szurkolói. Ekkor sokan tették fel a kérdést, lesz-e B-közép? Babik Róbert, a szurkolói egyesület alelnöke adta meg rá a választ:

–    Épp a Szeged elleni nyitó forduló idejére sikerült összehoznunk a szurkolókkal a közös nyaralást, de a következő meccstől már ott leszünk! Annak ellenére, hogy taglétszámunk nőtt, most 73-an vagyunk, a lelátón sajnos egyre jobban fogyunk. Az új belépők inkább nézők, mint szurkolók. Vidékre ugyanazok az emberek mennek évek óta, az nem csökken annyira, a hazai meccsekkel van gond. Nem nagyon állnak oda mögénk. Sajnos ez más csapatoknál is megfigyelhető. Mindamellett Plézer Gábortól úgy tudom, sokkal több bérletet adtak el az idei szezonra.

–    Mit lehetne tenni, hogy többen legyetek-legyenek a nézők?

–    Ha nőne a meccsek nézettsége, mi is nőnénk. Letettünk a klub vezetői elé egy többoldalas tanulmányt, mit kellene tenni ahhoz, hogy nőjön az érdeklődés. Az Atomic Boys Egyesület megpróbál lépni annak irányába, hogy minél több embert becsábítsunk. A játékosokat igyekszünk kivinni az emberek közé, próbáljuk ismertté tenni őket. Más csapatoknál például elmennek kórházba látogatni vagy gyerekeken segítenek, levezetnek egy testnevelésórát az iskolában, ilyeneken gondolkodunk első körben. Nagyon sok akció viheti közelebb őket az emberekhez, ami akár lehet egy véradás is.

–    Milyennek látjátok az új csapatot?

–    Roppant szimpatikus és összetartó társaság, már most lehet látni. Jó a hangulat, szeretnek edzésre járni. A csapategységgel és játékerővel idén biztos, hogy nem lesz gond, mert mindig lesz valaki, aki viszi a prímet a meccsen. Nem lesz egyszerű megtippelni a legjobb dobót. Sokkal másabb csapat, mint az eddigiek, meglátjuk, hogy mi sül ki belőle.

–    Az Euro Challenge meccsekre elkíséritek őket?

–    Tervezzük az utakat, de nem lesz könnyű: az ellenfelek messze vannak és elég drága az utazás. Legalább egy helyre mindenképpen szeretnénk elmenni, de ehhez támogatókat kell keresnünk.