Hírek röviden

Baleset történt tegnap délután Pakson a Domb utca és a Kishegyi utca kereszteződésében, amikor egy Lada Samara vezetője a jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget egy Suzuki Swift személygépkocsinak. Az ütközés következtében személyi sérülés nem történt, az anyagi kár összesen 400 ezer forint, tájékoztatott Heisler Judit, a Paksi Rendőrkapitányság sajtóreferense.

Október 28-ig lehet jelentkezni az immár nyolcadik alkalommal meghirdetett paksi Ki Mit Tud-ra. Hat kategóriában – vers, próza, mesemondás, ének, tánc, hangszeres zene – nevezhetnek a megmérettetésre általános és középiskolás diákok. Egy-egy műsorszám nem haladhatja meg az öt percet, a fellépőket szakmai zsűri értékeli.

A Jövő Drogok Nélkül Alapítvány megyei egészségfejlesztési és drogprevenciós vetélkedőt szervez Légy az egészség rabja! címmel Tolna megyei középiskolások számára. A rendezvényre 4 fős csapatok jelentkezhetnek, az első három helyezett jutalomban részesül. A részvétel feltétele egy A/3 méretű plakát otthoni elkészítése, amelynek témája a drogfogyasztás megelőzése. A plakát bármely technikával készülhet és a versenyfeladatok részét képezi. A vetélkedő október 26-án 14 órakor lesz az Energetikai Szakközépiskola volt főiskolai szárnyában.