Mit nézzünk a hétvégén?

Az Egy nap című romantikus drámát vetítik pénteken 19 órakor a paksi művelődési központ színháztermében. Miután a két főszereplő, Emma és Dexter együtt töltik egyetemi diplomaosztójuk napját – 1988. július 15-ét -, életre szóló barátság szövődik köztük. Kapcsolatuk kulcsfontosságú pillanatait a következő két évtized július 15-i napjainak bemutatásából ismerhetjük meg. Legyenek éppen együtt vagy külön, láthatjuk, amint Dex és Em elfoglalja magát ügyes-bajos dolgaival; megismerjük baráti viszonyaikat és különböző vitáikat, reményeiket és elszalasztott lehetőségeiket. A két embernek rá kell jönnie, hogy amit annyi ideig kerestek, és amire olyan régóta vágynak, valójában végig az orruk előtt volt. Amint kiderül számukra, hogy egészen pontosan mit is jelentett az a bizonyos 1988-as nap, megismerik a szerelem és az élet valódi természetét.

A Vad Fruttik ad koncertet december 10-én 21 órakor a paksi Café Bongóban. Kapunyitás 20 órakor lesz, vendégzenekarként fellép az Óriás. Az öttagú Vad Fruttik egyike az elmúlt évek hazai „alternatív” befutóinak, zenéje több stílust keresztez, hol érzelmesebb, hol ironikusabb popzene. A zenekar 2005-ben tűnt fel Szerelmes dal című számával, melyet 2006-ban követett a Vad Fruttik debütáló nagylemeze, a Rózsikámnak digitálisan, olyan slágerekkel, mint a Sárga Zsiguli, vagy a Nekem senkim sincsen, melyek országos ismertséget és népes rajongó tábort hoztak a várpalotai bandának. Ezt követte a 2008-as Egy éjszaka Bohémiában, mely a pop, a rock, a funk,  és az elektronika keveréke. A Vad Fruttik aktuális albuma, a rockosabb Fénystopposok 2010-ben jött ki. Oldalunkon a zenekar vadiúj videoklipje látható Üvegszilánk címmel.

December 10. és 16. között benépesül a városháza előtti tér: adventi udvar teremt karácsonyváró hangulatot. Az ünnep közeledtével kézművesek kínálják majd portékáikat, és zenei programok színesítik a késő délutánokat. Szombaton és vasárnap 10 és 19 óra között, hétfőtől péntekig pedig 14 és 19 óra között várják az odalátogatókat. A faházakban kézműves portékák sorjáznak majd a fajátékoktól az asztali díszeken át a mézeskalácsig, és minden nap 17 órakor kórusok éneke színesíti az ünnephez közeledően az estéket. A nyitó- és a zárónapon 15 és 18 óra között kézműves foglalkozások zajlanak majd, s ezeken a napokon 17 és 19 óra között forralt borral és zsíros kenyérrel kínálják a látogatókat.

December 9-én pénteken 18 órakor gyújtják meg a harmadik gyertyát a dunakömlődi adventi udvarban. Az eseményen közreműködik Máger Róbert paksi káplán, valamint vendégként fellépnek a DIKKE tagjai egy verses műsorral. A gyertyagyújtás előtt és az előadás után a látogatókat finom forralt borral, sült gesztenyével és színes kézműves portékákkal várják a szervezők.