Hírek röviden

A fiatalok hétvégi szórakozásával kapcsolatos közbiztonsági kérdések áttekintése – ez a témája annak a kerekasztal beszélgetésnek, amelyre a közbiztonsági, ifjúsági, sport és esélyegyenlőségi bizottság várja a témában az érintetteket. Az önkormányzat, a rendőrség, a polgárőrség és a szociális szféra szakemberei január 11-én, szerdán 16 órakor tanácskoznak a polgármesteri hivatalban.

Január 11-én szerdán 15 órakor rendkívüli testületi ülés lesz. A napirendi pontok között szerepel a helyi autóbusz közlekedés 2012. évi viteldíjának megállapítása, valamint az elmúlt esztendő költségvetésről és annak végrehajtási rendjéről szóló önkormányzati rendelet módosítása. Szó lesz még az áfa változása miatt a város vízkár védelméről szóló pályázat költségvetésének módosításáról, valamint döntés születik a Városi Művelődési Központ új elnevezéséről is.

Nyílt napra várja a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola a leendő elsősöket és szüleiket január 11-én szerdán 16 óra 30 perckor az intézménybe. Az érdeklődők egy aktív bemutató óra keretében bepillantást nyerhetnek a nemzetiségi német, illetve az emelt óraszámú angol nyelvet tanuló kisdiákok foglalkozásába. A jelenlegi első osztályosok közreműködésével megtudhatják: hova jutottak fél év alatt a német és angol tanulás során.