Mit nézzünk a hétvégén?

Az Alvin és a mókusok című amerikai vígjátékot vetítik január 27-én 17 órától a kulturális központ színháztermében. A történet szerint Alvin, Simon és Theodore, valamint új barátaik, a három mókuslány világ körüli útra indul. A luxus óceánjáró, amin nekivágnak, nem számíthat békés útra: a mókusok számára a fedélzet egyetlen hatalmas ringatózó játszótér. Ám a hajó zátonyra fut, a mókusok pedig egy elhagyott szigeten vetődnek partra. Miközben régi barátjuk és impresszáriójuk kétségbeesetten szervezi a mentőexpedíciót, ők örömünneppé változtatják a túlélési gyakorlatot.

Pénteken 16 órától közmeghallgatást tart a Paksi Cigány Kisebbségi Önkormányzat a polgármesteri hivatalban. Az eseményen Berki Attila, a kisebbségi önkormányzat elnöke számol be az elmúlt év történéseiről és az idei tervekről. Ugyanezen a napon délután 15 órától a 6 évfolyamos képzésre jelentkezők számára tartanak nyílt napot a Vak Bottyán Gimnáziumban. Bemutató tanítással, majd a képzésről és a a jelentkezés módjáról szóló tájékoztatóval várják az érdeklődőket.

Remek zenével, nagyszerű hangulattal várja batyus bálra az érdeklődőket január 28-án 19 órától a paksi Német Nemzetiségi Kisebbségi Önkormányzat a dunakömlődi faluházban. Az eseményen fellép a Roger Schilling és az M6 Expressz zenekar. Batyus bálba várja a tagokat és pártolókat a Nagycsaládosok Paksi Egyesülete is szombat délutáni nyilvános kötzgyűlése után, amely 16 órakor kezdődik.

A hétvége a passzív és aktív időtöltés után érdeklődőknek is kedvez: szombaton az ASE és az MVM Paks csapata is pályára lép, előbbi Kecskeméten, utóbbi a Fehérvári úton csap össze az alföldiekkel. De aki inkább a mozit választaná, az is megtalálja a maga számításait. 17 órakor a Csizmás, a kandúr című animációs vígjátékot, 19 órától a Szilveszter éjjel című romantikus vígjátékot vetítik.