Már tárgyal az új kosáredzővel az ASE

Az Atomerőmű SE Kosárlabda Szakosztályának vezetése felmentette vezetőedzői munkaköréből Völgyi Pétert. A négyszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes együtteshez már a napokban érkezhet új tréner, addig a szakmai munkát Schmidt Béla másodedző végzi.

Tizenhét fordulót követően 10 győzelemmel és 7 vereséggel a tabella 5. helyén áll az Atomerőmű SE. A Magyar Kupában a nyolcaddöntő második meccsén Szegeden 21 pontos vereséget szenvedett az egylet, bár a továbbjutás így is meglett. Az ősszel az EuroChallenge Kupában voltak biztató mérkőzések, de a hat összecsapáson mindössze egy diadalt tudott felmutatni a piros-kék alakulat. A bajnokságban a legutóbb Szombathelyen 30, Kecskeméten 8 ponttal kapott ki az Atom, ezért döntött a váltás mellett Tóth János szakosztályelnök.

– Nem vagyok elégedett azzal, ahogy a csapat eddig teljesített. A társaság összetételéből, illetve Völgyi Péter vélt kvalitásaiból kiindulva úgy gondoltam, hogy ennek az együttesnek előrébb lenne a helye tizenhét fordulót követően. Az már korábban is látszott, hogy nem úgy teljesít a gárda, mint ahogy az elvárható. Voltak ugyan nehézségek, melyeket az értékeléskor figyelembe vettem, de ez a csapat többre képes – fogalmazott a vezető. Az alapszakaszban a legjobb négy hely valamelyikének megszerzése az utóbbi időszak bajnoki kudarcainak köszönhetően elérhetetlen, míg a Magyar Kupában az idei év kiírása sem kedvez a négybe igyekvő atomosoknak, jelenleg ez a cél is távolinak tűnik. A keddi szerződésbontást követően Tóth János trénerkeresésbe kezdett.

– Kiszemeltek vannak, külföldi és a magyarországi szabadon igazolható edzőkről beszélhetek. Kedden este megkezdtem a tárgyalást egy személlyel, és ha vele sikerül megállapodni, az még a héten kiderül. Ha nem, akkor nehezebb a helyzet – tette hozzá a szakosztályelnök. A vezető kérdésünkre, hogy a leendő edző dolgozott-e már Pakson, nem kívánt reagálni. Megkerestük Völgyi Pétert is, aki interjúkérelmünkkel kapcsolatban úgy nyilatkozott, a héten – a mai nap kivételével – készséggel válaszol kérdéseinkre. Az Atomerőmű SE legközelebb a bajnokságban február 11-én a Körmend együttesét fogadja.