Mit nézzünk ma?

A Srác a biciklivel című francia-olasz filmdrámát vetitik szerdán 19 órakor a VMK art-termében. A történet szerint a 11 éves Cyril Catoul igazi rossz gyerek: makacs, agresszív és felelőtlen. Apja megelégelve eddigi életét a fiút gyermekotthonba dugja, és egy másik városba költözik. Cyril miután rájön, hogy nem ideiglenesen került oda, biciklijével apja keresésére indul. Eleinte nem hajlandó elfogadni a tényt, hogy magára hagyták, makacsul ragaszkodik ahhoz a forgatókönyvhöz, hogy félreértésről van szó. Véletlenül összeismerkedik egy harmincas éveiben járó fodrásszal, Samanthával, aki megengedi, hogy a hétvégéket vele töltse és segít neki megtalálni a válaszokat, még ha azok olykor fájdalmasak is.

A Paksi Képtár Filmklub elnevezésű programjának következő állomásán Dziga Vertov 1929-es filmjét tekinthetik meg az érdeklődők Ember a felvevőgéppel címel. Az alkotó minden filmiskolában tanított, avantgárd dokumentumfilmjében Kijev, Moszkva és Odessza egy napját ábrázolja a hajnali ébredéstől késő éjig. Az ifjú filmművészet minden akkori eszközét felhasználta a rendező, a néző szinte ott ül az operatőr mellett, vagy vágtat, repül, autójával suhan át a városon, felkapaszkodik vele a kéményekre, és lóg a robogó vonat lépcsőjén. Az izgalmas mozit 16 órától láthatják.

A Bóbita Bölcsőde életébe pillanthatnak be a Csengőszó februári adásának nézői. A mai műsorban megismerhetik az intézményben folyó gondozási, nevelési munkát, és szó lesz a választható szolgáltatásokról is. A TelePaks szerkesztője, Kohl Gyöngyi 19 óra 15 perckor várja a nézőket a képernyők elé.