Heringes Anita a paksi szocialisták élén

Fotó: Molnár Gyula

Kezdeményező, szolgáltató párt lesz az MSZP Paksi szervezete az új elnök, Heringes Anita reményei szerint. A Magyar Szocialista Párt kétévente esedékes tisztújításán a 27 esztendős paksi születésű kommunikációs és PR szakembert választották elnöknek. A vezetőség héttagú, régi és új szereplők is vannak benne. Az elnök-helyettes Horváth Zsolt lett, aki dunaföldvári. A város a paksi szervezethez tartozik, Fadd viszont már nem, átkerült a szekszárdi elnökséghez, számolt be a leköszönő elnök, Faller Dezső és utóda Heringes Anita. Elmondták, hogy a választókerületek számának csökkenése – három lesz a megyében – miatt történt a pártban átszervezés, alapvetően városi elnökségek alakultak a választókerületiek helyett. Az országgyűlési képviselőjelölt személyéről még idén szeretnének dönteni. Hogy ki lesz, ez a kérdés még nem időszerű, mondta Heringes Anita. Azt viszont hozzátették, hogy a térséget legjobban képviselni tudó személy jöhet szóba.

Faller Dezső eltekintve a megyei küldöttségben vállalt szerepétől, nem vállalt semmilyen posztra jelölést, szavai szerint egy lépést hátrább lépett. Döntése mögött az áll, hogy nyugdíjba vonult, szeretne ehhez az új helyzethez alkalmazkodni, az elmúlt több mint tíz év – ennyi ideig állt a párt helyi szervezetének élén – berögződéseivel viszont nem szeretné meggátolni az új elnökség terveinek megvalósítását. Ez nem jelenti azt, hogy hátat fordít a szocialistáknak, segíti az új vezetőséget, és Heringes Anitával közösen minden hónap csütörtökjén fogadóórát tart. Faller Dezső elsősorban önkormányzati, Heringes Anita országos ügyekben igyekszik választ adni a hozzájuk fordulóknak. A február elejétől regnáló elnök azt mondta, szeretnének nyitni a civil szervezetek, nyugdíjas klubok, szakszervezetek – mint hozzájuk legközelebb állók – felé, amelyek vezetőit rövidesen szeretné is felkeresni.

Az elnökségbe választották még Kiss Máriát, dr. Vörös Endrénét, Maróthy Károlyt, Fritz Jánost és Sződi Imrét. Ezzel együtt módosították a paksi szervezet szmsz-ét is. Rendkívül sok a változás, alig van olyan pontja a szervezeti működési szabályzatnak, amely ne újult volna meg. A városi elnökség létszáma 83 fő – a faddi szervezet kiválása miatt csökkent – a pártoló tagok száma pedig tizenhárom.