Utcán a friss Paksi Hírnök

2013-tól járások váltják a kistérségeket, a jelenlegi tervek szerint Dunaszentgyörgyöt és Gerjent is a tolnai járáshoz csatolnák. A legújabb Paksi Hírnökben megszólalnak az elszakadást ellenző polgármesterek és a szintén városunk járásához tartozni kívánó Tengelic első embere is.

Mi újság a külső városrészeken, kérdezte a városi lap Kern Józsefet. Cikksorozatunk első részében a képviselő arról számol be, milyen eredményekkel és problémákkal szembesülnek Biritón és Csámpán.

Pakson is rendkívüli ügyelettel készültek a farkasordító hidegre, derül ki a Paksi Hírnök legújabb számából, ami foglalkozik a Deák Ferenc utcában megnyílt információs irodával, és az olvasók figyelmébe ajánlja a nemrég megjelent cigány lapot is.

A menekülést és a tűzoltók munkáját is gátolják a társasházak folyosóin, lépcsőházaiban tárolt bútorok és dísznövények egy esetleges tűz esetén. Ezért a hatóság a korábbinál szigorúbb bírságokkal igyekszik eltüntetni az akadályokat a közlekedőkből.

A következő tanévtől az eddigieknél jóval kevesebben tanulhatnak államilag finanszírozott felsőfokú képzéseken. A nehéz helyzetbe került pályaválasztókról is olvashatnak a városi lap legújabb számában, ami megismerteti olvasóit a paksi középiskolák felvételi rendjével is.

Nemcsak a múltnak élnek címmel közöl riportot a Paksi Hírnök az idősek otthona hétköznapjairól, a cikket Babai István fotói illusztrálják. Kevesebb mint hat hónap, és kezdetét veszi a londoni olimpia. Eredményeik alapján négy paksi sportoló is tagja lehet a magyar küldöttségnek, ezúttal Bor Barnát és Boros Gergelyt kérdeztük, hogy állnak a felkészüléssel és a kvalifikációval. Az új Paksi Hírnököt keressék a város üzleteiben, kulturális intézményeiben, az interneten és immár twitteren is!