Durva balhé kerekedett – vajon kit marasztalnak el?

Fotó: Molnár Gyula

Kis híján ledolgozta 43 pontos hátrányát a Falco, de végül a Paks jutott tovább a legjobb négy közé a férfi kosárlabda Magyar Kupában. Bár az egyik legsimább visszavágónak ígérkezett a Falco és a Paks szombathelyi mérkőzése a piros-kékek tetemes előnye miatt, az atomosok majdnem elszórakozták előnyüket. A 43 pontos különbség túlságosan is megnyugtathatta őket, ugyanis a mérkőzésnek volt olyan szakasza, amelyben a Falco már 39 ponttal is vezetett. A csoda azonban elmaradt, a bajnoki listavezető szombathelyiek végül 101:66-ra, azaz 35 ponttal tudtak nyerni, így a Paks jutott be a legjobb négy közé.

Azonban mégsem a gyenge szereplés okozta a legnagyobb megdöbbenést a mérkőzés folyamán, hanem az azt követő balhé. A lefújás után a pályáról levonuló vendég játékosokat a szombathelyi szurkolók egy része folyamatos bekiabálásokkal és mutogatásokkal hergelte, mire a paksi játékosok közül Vojvoda Dávid és Tóth Ádám visszafordult az öltözőfolyosóról és hangos káromkodással jelezte nem tetszését a drukkereknek. Nick Williams pedig egy vízzel teli műanyag palackot hajított a nézők közé – tudósított a történtekről a BB1.hu.

Plézer Gábor azonban másként kommentálta a történteket: – A nézők már a meccs közben is másfél méterre a kispadtól folyamatosan verbálisan inzultálták a játékosokat, azonban a szombathelyi rendezők ez ellen semmit nem tettek – reflektált a BB1.hu kérdésére az ASE vezetője. – A lefújás után aztán tovább folytatódott a nézőtéri hergelés. A játékoskijáró sajátossága miatt gyakorlatilag körbevették a játékosokat és többször is leköpdösték őket. Nick Williams pedig nem a palackot dobta a nézők közé, csupán feléjük locsolt – állítja Plézer, aki hozzátette, nagyon szomorú, hogy ez egy kosárpályán megtörténhetett és így inzulták a piros-kékek kosarasait.