Hírek röviden

A magyar sajtó napja alkalmából március 14-én az Erzsébet Nagy Szállodában ünnepséget szervezett Paks város önkormányzata és a Paksi Atomerőmű Zrt. Az eseményen műsort adnak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai, majd átadják az Urántoll kitüntetést.

Együtt maradhat az ASE csapat magyar magja, ugyanis a klub vezetése újabb két évre szerződést kötött Vojvoda Dáviddal és Tóth Ádámmal, írja az ase.hu honlapja. Az idei évben mindkét válogatott játékos szerződése lejárt volna, így a felek időben tárgyalni kezdtek. Vojvodáék több lehetőség közül választhattak, végül a maradás mellett döntöttek. Így együtt maradhat a magyar mag, mivel a következő évre élő szerződése van mindenkinek.

A paksi Fidesz, KDNP és Fidelitas március 14-én a nemzeti ünnep tiszteletére immár hagyományosan, fáklyás felvonulást szervez. Idén is három helyszínről indulnak a résztvevők az ünnepi megemlékezés helyszínére, a Szent István téri Jámbor Pál szoborhoz. Ünnepi beszédet Osztermayer László, a Fidesz paksi szervezetének alelnöke mond, az ünnepi műsort a Fidelitas paksi szervezete készíti.

A Városi Múzeum játszóházi programsorozatot indít óvodás és általános iskolás gyermekek számára március 19-től április 4-ig a húsvéti népszokások témakörében. A hatvanperces foglalkozások hétfőtől péntekig 9 és 16 óra között tetszés szerint vehetők igénybe előzetes bejelentkezéssel, a részvételi díj 50 forint per fő. A gyerekek az ünnepkörrel kapcsolatos tárgyakat készíthetnek és az udvaron közösen díszíthetnek tojásfát.

Ismét ülésezik a Paksi Kistérségi Közkincs Kerekasztal március 19-én hétfőn a Paksi Képtárban. A találkozón napirendre kerül a magyar közművelődés szakpolitikai koncepciója, bemutatkozik a Paksi Képtár, valamint a Tolnatáji Közkincs Egyesület közgyűlése számol be idei terveiről.