Hírek röviden

Fotó: Molnár Gyula

Húsvéti játszóházat szervezett az Atomerőmű Sportegyesület Szabadidősport Szakosztálya április 1-jén vasárnap a Gesztenyés úti sportcsarnokban. Rengeteg gyermekes család látogatott ki a programra, ahol légvár, arcfestés, tojásdíszítés, gipszfestés és még sok más móka is várta a kicsiket.

Az összeg nagysága miatt nem állítható, hogy szimpla áprilisi tréfát űzött volna egy tolvaj egy szerencsétlenül járt paksi lakossal, amikor 140 ezer forintos motorkerékpárját április elsején elemelte az Alpári Gyula utcából. A jármű lezáratlan állapotban volt, így a trükkös tolvaj könnyű prédát talált.

Évszakok színesben címmel nyílik meg Wollner Pál fotókiállítása a dunakömlődi faluházban április 3-án kedden 17 óra 30 perctől. A tárlatot megnyitja Spiesz József részönkormányzati képviselő, közreműködnek a Pro Artis művészeti iskola hegedűszakos tanulói.

Aradi Lajos tart előadást kedden a tavaszi népszokásokról és a húsvéti ünnepkörről a Csengey Dénes Kultúrális Központban. A program április 3-án 18 órakor kezdődik.

A civil törvény lesz a témája annak az információs napnak, amelyet a Csengey Dénes Kulturális Központ és a Civil SzámAdó Szolgálat hirdetett meg a paksi nonprofit és civil szervezetek számára, írja a fortunaradio.hu. A program keretében Győrfi Gyula, a Civil SzámAdó Szolgálat szakmai vezetője beszél a törvényről és az abból fakadó aktuális teendőkről április 4-én 17 órakor.