Hírek röviden

Ismeretlen tettes emelt el ismét egy lezáratlan kerékpárt, ezúttal a Babits Mihály utca egyik lépcsőházból. A lopással okozott kár 40 ezer forint, tájékoztatott a rendőrség.

A DC Dunakom Kft. értesíti a lakosságot, hogy április 9-én hétfőn hulladékszállítás nem lesz, a szeméttelep zárva tart. A járat szerinti lakossági kukák és konténerek ürítését április 10-én, kedden végezik.

Gazdag műsorral várják a művészetek és kultúra kedvelőit a városi intézmények a költészet napja, illetve a költészet hete alkalmából. Április 11-én a zentai Mécsvirág együttes verses-zenés műsort ad 10 órától a Bezerédj Általános Iskolában, valamint 15 órától a kulturális központban a nagyközönség számára is. 18 órától pedig Komáromi János Verselő Antológia című irodalmi gyűjteményének ünnepélyes bemutatójára kerül sor. A Pákolitz istván Városi Könyvtár a költészet napján helyi környékbeli alkotókkal, kortárs költőkkel szervez kerekasztal beszélgetést.

Holnap délelőtt 10 órakor lesz a gyógyászati központ alapkőletétele. Több év előkészítő munkája után 2013 nyarától vehetik igénybe az új komplexum szolgáltatásait a paksiak és Paks környékiek.

Az utolsó alapszakasz mérkőzésen a 8 győzelemmel és 17 vereséggel álló Factum Sport Debrecen otthonában vendégszerepel az Atomerőmű SE. Az összecsapást április 4-én szerdán 18 órakor rendezik, smelyet a Paksi Kistérségi Televízióban csütörtökön 17.30-tól felvételről láthatnak.