Mit nézzünk ma?

Az El Camino című dokumentumfilmet vetítik szerdán 19 órától a kulturális központ színháztermében. Birinyi József és Tokaji Ferenc hosszú útra indultak, egy hónapig tartó, 800 kilométeres gyaloglásra. Az utazás komoly próbatétel, amely során egyfajta időutazást teszünk a középkorba. Másféle Spanyolországot látunk vele, mint amit eddig ismertünk. Az út teljes legendáriumának bemutatása mellett művészettörténeti érdekességek leírása fonódik egybe. Hiteles középkori hangulat és ismeretek találkoznak egy tipikusan XXI. századi ember kétségeivel, vívódásaival és végül magára találásával. Ez a film az önmagunkba mélyedésről, az önvizsgálatról, a gyaloglás okozta fizikai fájdalomról és végtére is a szellem megtisztulásáról szól.

A civil törvény lesz a témája annak az információs napnak, amelyet a Csengey Dénes Kulturális Központ és a Civil SzámAdó Szolgálat hirdetett meg a paksi nonprofit és civil szervezetek számára. A program keretében Győrfi Gyula, a Civil SzámAdó Szolgálat szakmai vezetője beszél a törvényről és az abból fakadó aktuális teendőkről április 4-én 17 órakor.

Tavaszváró kézműves foglalkozás lesz a húsvét jegyében kicsik számára a dunakömlődi faluházban szerdán 16 órától. Az óvodások húsvéti locsolóverseket mondanak és műsort adnak Gyulai István közreműködésével.

Szerda este a híradó után a TelePakson becsengetnek egy fél órára. Az oktatási magazinban beszámolnak a Benedek Elek Óvoda szakembereinek külföldi tanulmányútjáról, amely egy nemzetközi együttműködés részeként jött létre, valamint megtekinthetik a Matusek M. Zsuzsannával készült interjút a biztonságos internetezésről.