Ezüstérem a kupában

Fotó: Molnár Gyula

Második helyen végzett az Atomerőmű SE a Szolnokon rendezett Magyar Kupa négyes döntőjében. Az Albacompot nagy meglepetésre búcsúztató Paks a döntőben a Szolnokot is megszorongatva bizonyította, hogy nem lehet lebecsülni az új spanyol vezetés alatt megerősödött piros-kék gárdát. A Tiszaligeti Sportcsarnokban telt ház, és többségében a hazai csapatnak szurkoló drukkerhad fogadta a játékosokat a kupadöntőben, aminek első negyedét a Szolnok nyitotta jobban, a második etap elején pedig már az atom robbantott többször a kosárba. A két csapat a játék folyamán szinte végig fej fej mellett haladt, egyik fél sem tudott jelentősen felül kerekedni a másikon, de a mérkőzés végén néhány elmaradt bírói ítéletnek köszönhetően talán alább hagyott a lelkesedés a paksi játékosokban, és végül 85:75-re győzni tudott a Szolnok. – 40 percig küzdöttünk, mindent megtettünk a győzelemért. Az utolsó 2-3 percben azonban furcsa dolgok történtek. A technikai hibákra gondolok. Egy ilyen fontos mérkőzésen nem lett volna erre szükség. A Szolnok jobb volt, mint mi, de nem a játékvezetőknek kellett volna eldönteniük a meccset – nyilatkozta a bb1.hu honlapján Gutierrez Garcia Enrique, az ASE edzője.
A fináléba az Albacomp elleni mérkőzésen át vezetett az út, amelyet a Paks kosárcsapata 82:81-re nyert az elődöntőben. A piros-kékek 2002 után játszhattak újra a Szolnokkal kupadöntőt.

A kosarasok mellett a paksi futballisták is diadalt arattak a hétvégén: a múlt héten edzőváltáson átesett Diósgyőr ugyanis hazai pályán 2:1-re kapott ki az MVM Pakstól a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján.