Hírek röviden

Ismeretlen tettes szúrta ki egy paksi utca előtt parkoló Opel Zafira személygépkocsi első két kerekét. A bűncselekménnyel okozott rongálási kár 44 ezer forint, tájékoztatott a rendőrség.

Biztonságosabbá válik a Kölesdi elkerülő út kereszteződése a jövő héten kezdődő forgalombiztonsági beavatkozás következtében. A burkolatjel festés, prizmasor, jelzőtábla telepítés mind azt a célt szolgálja, hogy felhívja a figyelmet a Kölesdi úton haladók elsőbbségére, s ezzel megelőzze a forgalmas csomópontban a baleseteket. A beruházás 6,2 millió forintból valósul meg, amelyhez a paksi önkormányzat 5,3 millió forint támogatást nyert a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ pályázatán. A munkaterület átadás április 11-én lesz.

Közmeghallgatást tart a paksi önkormányzat képviselő-testülete április 11-én szerdán 14 órai kezdettel a városháza földszinti tanácskozó termében, amelyre minden érdeklődőt várnak.

A húsvét utáni szombaton gyalogtúra indul a Mecsekbe a kirándulni vágyók nagy örömére. Az útvonal Mecseknádasd, Vár-hegy, Vörös-hegy, Hesz-kereszt és Ófalu, a túrát vezeti Adorján Tóni. A 15 kilométeres kirándulásra a kulturális központ parkolójában várják a jelentkezőket reggel 7 órakor, a részvétel ASE tagoknak 600, Demetereseknek 700, vendégeknek 1100 forint.

A zentai Mécsvirág együttes ad ünnepi műsort a költészet napján Pakson
és környékén. 11-én 10 órakor a Bezerédj Általános Iskola alsótagozatos
diákjai hallgathatják meg a Róbert Gida meg én, egy lélek két legény
című előadást az iskolai könyvtárban. 15 órakor a Csengey Dénes
Kulturális Központ színháztermében a Neked adtam eltitkolt magányom
című, kortárs magyar költők verseiből válogatott összeállítás szól a
felsőtagozatos és középiskolás diákoknak és az érdeklődő
felnőtteknek.