Főzőverseny, borkóstoló és a Pál Utcai Fiúk a sillerfesztiválon

Fotó: Paksi Hírnök archív

Június 1-én és 2-án ötödik alkalommal ad otthont Paks városa az Országos Sillerfesztiválnak a város önkormányzata és a Paksi Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete szervezésében, akik azt tűzték zászlajukra, hogy a maga nemében páratlan Sárgödör teret kinyissák a látogatók előtt, és megízleltessék, megkedveltessék velük az egykor méltán híres paksi sillert.

Az elmúlt évek hagyományait követve a fesztivál első napján rendezik a siller borok versenyét, ahol szakmai értékelés dönti el a nevezett borok minőségét. Az elmúlt esztendőben mintegy 40 településről 128 minta érkezett, közte Németországból és Szlovákiából is. Emellett idén második alkalommal szerveznek Siller Konferenciát, amely lehetőséget ad arra, hogy neves magyar borászok bemutathassák a siller bor készítésének eljárásait és a szőlészeti szakma egy-egy érdekes témájába is betekintés nyerhetnek a konferencia résztvevői.

A második nap délelőttjén a város szívében található Sárgödör téren siller borokhoz illő ételek főzőversenyére lehet nevezni. A programok délután is folytatódnak a présházak övezte téren, nyitott pincék, érmes siller borok kóstolója és sok érdekesség várja az érdeklődőket. A rendezvény sztárvendége este 20 órakor a Pál Utcai Fiúk együttes lesz.