Hírek röviden

Közmeghallgatást tart május 30-án 16 órától a Paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat a szervezet klubhelyiségében. (Paks, Dózsa György út 2.)

Megvan az MVM-Paks–Ferencváros TC mérkőzés időpontja. A szezon utolsó meccse május 26-án 15 órakor kezdődik. Amint azt korábban megírtuk, a mérkőzés ideje alatt megállási tilalom lesz érvényben 11-től 18 óráig  a Toldi, Sport, Kinizsi, Pacsirta utcákban, valamint a Fehérvári út Pacsirta utca és Toldi utca közötti szakaszán mind a két irányban. Az említett utcákba való behajtáshoz a lakcím igazolása szükséges ebben az időszakban.

A héten többször számíthatnak félpályás útlezárásra a közlekedők a Táncsics közben a Gyógyászati Központ építése miatt. Pénteken pedig teljes egészében lezárják az utat. (A Penny Market parkolóját nem érinti a korlátozás.) A kivitelező kéri az autósok megértését és türelmét.

Beíratást hirdet Pakson a 2012/13-as évre a Bóbita Bölcsőde. Május 23-án és 24-én 8-tól 15 óráig várják a jelentkező szülőket Pakson az Ifjúság u. 4. sz. alatt, írja a fortunaradio.hu. A kisgyerekeket Gerjen, Dunaszentgyörgy Nagydorog, Bikács, Pusztahencse, Györköny, Kajdacs, valamint Sárszentlőrinc, Pálfa, Németkér, Bölcske és Madocsa településéről is fogadják.

Befejeződött a Toldi utca II. ütemének az építése: a Microcenter-Paks Kft. április elején vette át a munkaterületet, a feladat a Mező és Pál utca közötti szakasz kivitelezése volt. A 27,5 millió forintos önkormányzati beruházás során kiépítették az 5,5 méter széles, 315 méter hosszú útszakaszt, illetve hozzáigazították a kapubejárókat, és rendezték a zöldterületet.