Uniós támogatás munkaerő-fejlesztésre Tamásiban

Uniós pályázati forrást nyert a Kop-ka Zrt. alkalmazottainak képzésére. A közel 19 millió forintos támogatásból a vállalkozás dolgozóinak készségfejlesztése valósulhatott meg.

A TÁMOP 2.1.3/B. „Humánerőforrás-képzés a Kop-Ka Zrt.-nél” elnevezésű pályázati projektje 45 alkalmazott számára biztosított képzési lehetőséget az elmúlt hónapokban. A működés hatékonyságát támogató Informatika, Folyamaturalás, Korszerű gondolkodásfejlesztési gyakorlat, valamint a Gyakorlati EU ismeretek munkavállalóknak címet viselő képzési programok során az egyéni és csoportos kompetenciák erősítésére fókuszált és olyan ismereteket helyezett előtérbe, amelyek a későbbiekben beépíthetőek a napi munkafolyamatokba. A megvalósult projekt célja, hogy a humánerőforrás elérésével és képzésével javulhasson a vállalkozás gazdasági eredményessége és minden dolgozó esélyt kapjon pozíciója megtartására.

A Kop-ka Zrt. a Coop csoport tagjaként működik, Tamásiban és környékén fejlett bolthálózattal rendelkezik, kielégítve a helyi lakosság és az idegenforgalmi szezonban az ide látogatók igényeit. A válság stagnálását, a munkahelymegtartás nehézségeit felismerve a vállalkozás kidolgozott egy olyan humánfejlesztési stratégiát, amely a saját munkaerőt helyezi a középpontba, és egy uniós pályázati projekt által támogatja a szakmai kompetenciák frissítését, szinten tartását és az egyéni képességek javítását.