Mit nézzünk a hétvégén?

Az Amerikai pite sorozat Találkozó című részét vetítik vasárnap 19 órakor a kulturális központ színháztermében. Ebben az új vígjátékban az Amerikai pite jól ismert szereplőit több mint egy évtizeddel később látjuk viszont, amikor újból összejönnek az érettségi találkozó apropóján. Egy nagyon hosszú hétvége alatt kiderül, hogy ki változott, ki nem, valamint hogy az idő és a távolság nem szakíthatja szét a baráti kötelékeket. Jim és Michelle már összeházasodtak, Kevin és Vicky pedig búcsút mondtak egymásnak. Oz és Heather eltávolodtak, de Finch még mindig vágyakozik Stifler mamája után. Most ezek a régi barátok felnőttként térnek haza, hogy emlékezzenek a hormonoktól duzzadó tinédzserekre, akik ihletet meríthetnek belőlük.

Idén is szakmai nappal kezdődik az országos siller fesztivál, a nagyközönséget pedig szombaton invitálják a Sárgödör térre, a hangulatos présházsoron nyitott pincék, siller borok kóstolója és folklór program várja az érdeklődőket. A rendezvényt este a Pál Utcai Fiúk együttes koncertje zárja. A sillerfesztivál és sillerkonferencia részletes programjáért kattintson ide!

Falunapot tartanak Gyapán június 2-án és 3-án. Szombaton lesz sütő és- főzőverseny, rendőrségi bemutató, tréfás vetélkedők, Csillag Show bemutató, emellett fellép a Szaggató zenekar és musical előadás színesíti a délután programját. Kora este Josh és Jutta koncertezik, majd bál zárja a napot. Vasárnap a kápolnában 14 órától ünnepi szentmisét celebrálnak a németkéri Blazsek Frigyes Vegyes Kórus közreműködésével. Szintén a hétvégén Pakson tartják a Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Fesztivál országos gáláját, amelynek keretében a résztvevő fiataloknak szórakoztató programokat, a felkészítőknek pedig szakmai előadásokat tartanak.

A képviselő-testületi ülés, illetve a testületi összefoglaló vetítésének idejéhez igazodva, június 1-jén a Retro magazin újabb kiadásával jelentkezik a TelePaks. Az időutazást a 2003-as esztendővel folytatják, a magazin 19.15 perckor a híradó után kezdődik.