Hírek röviden

Látványos programnak ígérkezik hétvégén a X. Magyar Sárkányhajó Bajnoksághoz kapcsolódó Fadd-Dombori Sárkányhajó Fesztivál. Pénteken a kisebbek versenyeznek a Nebuló Kupa keretében, amelyben Paks is érdekelt, szombaton a 200 és 2000 méteres, vasárnap pedig az 500 és 2000 méteres futamokra kerül sor.

Várják a pályázatot benyújtó diákokat, családjukat, barátaikat, tanáraikat és minden kedves érdeklődőt június 4-én hétfőn 15 órakor a Paksi Képtárba, ahol az intézmény fotó- és videópályázatának eredményhirdetése mellett a legjobb alkotásokat is megtekinthetik a látogatók. Az alkotásokat bemutatja és a díjakat átadja Sinkó István képzőművész, a nyertes anyagok a Paksi Hírnök Blogon is megismerhetők lesznek.

Bognóczky Géza, Kaiser József és Horváth József archív fotóiból, valamint Juhos Nándor és Sebestyén Ferenc képeiből látható dokumentumfotó kiállítás június 4-én, a nemzeti összetartozás napján a kulturális központban. Az emlékezés napján a Jézus Szíve templom előtti téren 17 óra 30 perckor beszédet mond Bordács József önkormányzati képviselő, közreműködik Gazdag-Fejes Margit és a paksi egyházi kórus Király István vezetésével. 18 órakor trianoni emlékestet tart a templomban az Erdélyi Magyarok Tolna Megyei Egyesülete, majd koncertet ad Vesztergám Miklós tárogatóművész, ahol közreműködik a Credo együttes Kárpátaljáról. 19 órától Hanol János előadása lesz hallható Horthy Miklós kormányzóról és a Trianon utáni Magyarországról.