Hírek röviden

A Pezinok Kupa és az Országos Diákolimpia küzdelmeiben léptek tatamira az Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztályának sportolói a hétvégén. Pezinokban két arany is született, Hosnyánszki Dániel a 66 kilogrammosok között, Sárosi Sára pedig a 63 kilogrammosok között hozta el a legjobbnak járó elsimerést. Az éremesőnek ezzel nincs vége, ide kattintva tekintse meg az összesítést.

Morgen Ferdinánd, az Atomerőmű SE fiatal, tehetséges erőcsatára is meghívót kapott Rátgéber László szövetségi kapitánytól a magyar válogatott 19 fős keretébe. A 22 éves játékos nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy elkezdheti a felkészülést a legjobbakkal, és mindent el fog követni annak érdekében, hogy a szűk keretnek is tagja legyen, írta meg a BB1.hu.

A Hivatásos Labdarúgók Szervezetének éves összesítése szerint egy NB I-es gárda, a légióst nem is foglalkoztató MVM Paks volt az egyetlen csapat, amely 100 százalékosa zárta az idényt a magyar játékospercek tekintetében, írta meg a pepsifoci.hu. A teljes mezőny átlaga 64,5% volt. Az életkort tekintve ugyanakkor a leghátsó helyet foglalja el a tolnai gárda, ebben az összevetésben az Újpest végzett az élen.

A paksi atomerőmű bővítése elleni tiltakozásra szólította fel az osztrák kormányt a Greenpeace hétfőn. A környezetvédő szervezet közleményében szorgalmazza, hogy Werner Faymann kancellár és Michael Spindelegger külügyminiszter lépjen fel az erőmű bővítése és üzemidejének meghosszabbítása ellen Orbán Viktor miniszterelnök keddi bécsi látogatása alkalmával. A Greenpeace szerint a paksi erőműre vonatkozó terv egész Közép-Európa biztonságát veszélyezteti, és teljesen elhibázott energiapolitikai irányvonalat jelent.