Idén tripláz a péntek 13

Ebben az évben három hónapban, januárban, áprilisban és júliusban is péntekre esik 13-a. A 13-as szám már magában misztikus, vannak, akik negatív töltettel ruházzák fel, mások viszont szerencsésnek gondolják. Annyi biztos, hogy világszerte számos kórházban nincs 13-as számú kórterem, a toronyházakban 13. emelet, sőt, a reptereken is gyakran kimarad a 13-as beszállókapu. A számtól való félelem olyan mértékű, hogy fóbiát neveztek el róla, ami nem más, mint a triszkaidekafóbia.

Nincs pontos magyarázat arra, miért szerencsétlenebb a hónapok tizenharmadik napja, ha az péntekre esik, de 2009-ben Pakson is szerencsétlen nap köszöntött a betörőkre, amikor fél éves fosztogatás után a Paksi Rendőrkapitányság munkatársai egy autós üldözést követően kézre kerítette őket.

A három férfit, akiket több mint tíz betöréssel és lopással gyanúsítottak, azután fogtak el Pusztahencsén, hogy gépkocsijukkal megpróbáltak elmenekülni a járőrök elől. A férfiak autójából betörésekhez használt eszközök kerültek elő, a házkutatások során pedig az ellopott értéktárgyakat is lefoglalták a rendőrök. A betöréseket 2009 júliusa óta követték el és öt hónappal később, november 13-án pénteken sikerült kézre keríteni a tetteseket.

Péntek tizenharmadika egyébként minden évben legalább egyszer és legfeljebb háromszor van, idén éppen ilyen tripla év van, január után áprilisban, aztán júliusban is péntekre esik tizenharmadika.