Hírek röviden

Debrecenbe szervez tanulmányi utat a Paksi Roma Nemzetiségi Önkormányzat július 14-én, a programra a Pakson élő cigány tanulók jelentkezését várták 8 és 14 éves kor között. Az egész napos rendezvény során Debrecen látnivalóival ismerkedhetnek a diákok.

Döntetlent játszott a Loki az MVM Paks elleni edzőmeccsen Tiszaújvárosban csütörtökön. Az első félidő jó iramú, pörgős játékot hozott, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, gól azonban nem született. A második félidő elején vezetést szerzett a Paks Simon Attila révén, a támadó 9 méterről lőtt a jobb felsőbe. Alig hat perccel később egyenlített az ellenfél, egy paksi blokkolás után Lucas 17 méterről a hálóba talált.

Összefoglalóval jelentkezik a Duna Televízió és a Kossuth Rádió a 20. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál eseményeiről. Aki lemaradt volna, a tévében szombaton 22 órakor láthatja az adást, a rádió pedig vasárnap 20 órakor tűzte műsorára a programot. A jubileumi fesztivál klubkoncertekkel kezdődött, majd a nagyszabású és nagysikerű koncertek mellett nem maradhatott el a templomi muzsikálás sem. A zárókoncertet a Yes billentyűse, Rick Wakeman adta. Sokan vettek részt a kísérő rendezvényeken (főzőverseny, labdarúgó bajnokság) is. A kóstolójegyekből befolyt összeget, egymillió forintot a viski magyar óvóda építésére ajánlották fel a szervezők.