Mit nézzünk a hétvégén?

A hőségtől menekülők e hétvégén péntek este ismét a paksi strand medencéiben frissülhetnek, ahol június közepétől a helyiek által már jól ismert strand esték rendezvénysorozat folytatódik. Július 13-án a program második állomásaként a Cherry Bomb, a Kényes Foltok, valamint a paksi zenekarok közül a Hesz-Ulbert Duó lép színpadra.

Önmagában exkluzív estét ígér, ha négy lány rockzenét játszik a színpadon, de a Cherry Bomb jóval több egy átlagos csajzenekarnál. A tagokból sugárzik a sikk és a vadság, a zenekarban Mogyoróssy Adrienn énekel, Máté Éva gitározik, Kovács Héda basszusgitározik és Joubert Flóra dobol. Pink, Katy Perry, Christina Aguilera slágerek mellett hallható a lányoktól Mötley Crüe, Danko Jones és Monster Magnet egyaránt.

Forrás: Cherry Bomb

A Kényes Foltok nevű soft-rock zenekar 2009-ben alakult meg, azonban két számuk, a Részegen és a Sanzonizé már hamarabb megszületett a Pokolgép ex-gitárosa, Nagy Dávid által. A zenekar 2009-ben a Fezen fesztiválon debütált teljes tagságával. 2012-ben jelent meg négy számos kislemezük, amely az Új üzenet címet viseli.

A Hesz-Ulbert Duó 2009-ben készítették első nagylemezét, amelyben 20 vendégzenész működött közre. A fiatal paksi zenészek főleg blues, swing, folk és jazz műfajban alkotnak, repertoárjukban szerepel számos nagy művész szerzeménye, mint Johny Cash, Eric Clapton, Ray Charles, Muddy Waters, valamint több fiatal világsztár muzsikája. Nemrég készült el a páros második klippje Forbidden love címmel. A dal Ferenc és Ádám második CD-jének első szerzeménye, aminek címe Modern utakon lesz. A strandestén kapunyitás 20 órakor, zárás 24 órakor lesz, jegyek a helyszínen vásárolhatóak 950 forintért.

Forrás: cinestar.hu

A Hófehér és a vadász című amerikai akciófilmet vetítik vasárnap 20 órakor a kulturális központ színháztermében Kirsten Stewart és Charlize Theron főszereplésével. Mostanában igen felkapott téma a Grimm testvérek klasszikusa, azonban Rupert Sanders inkább a történet sötét oldalát fogta meg és ábrázolta egy nem mindennapi adaptációban. Az eredeti történetet némileg átírva Hófehérkéből nem csak a vidék legszebb, de a legbátrabb ifjú hölgye válik, akit a vadász megtanította a harc művészetére, így szívéért vérremenő harcot képet vívni. Látványos akció-kalandfilm, lenyűgöző szereplőgárdával: Kirsten Stewart (az Alkonyat filmek Bellája) alakítja Hófehért, a gonosz királynő szerepében pedig Charlize Theront láthatjuk. És ha ehhez hozzávesszük, hogy a törpéket olyan keménylegények játsszák, mint Ian McShane, Ray Winstone, Bob Hoskins vagy Nick Frost, akkor már világosan látszik, hogy ez a mese egy egészen másfajta mese. Pénteken 20 órakor pedig a John Carter című akciófilm forog a vásznon.