Hírek röviden

Tanári állást hirdet a paksi Deák Ferenc Általános Iskola a következő tanévre kémia-matematika, angol-informatika és rajz szakra, közölte a fortunaradio.hu. Érdeklődni az intézmény vezetőjénél, Puskásné Ömböli Máriánál a 06/20/486-76-56-os telefonszámon, lehet, jelentkezési határidő július 30.

Feloldotta az országos tűzgyújtási tilalmat a vidékfejlesztési miniszter, azonban a határozat nem oldja fel a megyei kormányhivatalok által elrendelt helyi tilalmat, ami többek között Tolna megyében is érvényben maradt. Az általános korlátozást július 5-én rendelte el a tárcavezető az erdőkre és a fás területek környékére a rendkívüli meleg, száraz időjárás miatt.

A héten képzőművészeti napközis alkotótábort tart a Paksi Képtár 6-14 éves gyermekek számára. A résztvevőkkel elkalandoznak a különféle torzítások, optikai csalódások világába, karikatúrákat készítenek, kifordítják és elferdítik a valóságot. A tábor egy napjára kirándulást terveznek, és a hét záró eseményeként kiállítást szerveznek a tábor ideje alatt készült alkotásokból. A foglalkozásokat Halász-Tisza Veronika és Göttinger Eszter múzeumpedagógus vezeti.