Ismét nagy durranásra készülnek a paksi filmesek

Hétfőtől forgatja legújabb filmjét a Babai-Kövi alkotópáros. A szívhez szóló film történetének középpontjában egy, a saját fantáziavilágába menekülő kislány áll, akinek azonban előbb-utóbb szembe kell néznie a rideg valósággal. Az Átmeneti szállás történetének megszületése igazán rendhagyó, derül ki a legújabb paksi mozi facebook oldaláról: a Suzie stábja, Hatvani Szabolcs hangmérnök-zeneszerző, Halász-Tisza Veronika sminkmester és Babai István, Kövi Gergő rendezők éppen a Göcsej Filmfesztiválról tartottak hazafelé Zalaegerszegről, amikor Gergő Veszprém magasságában elmesélte új filmötletét. Annak a bizonyos történetnek mára csak a gerince maradt meg a hónapokon át formálódó forgatókönyvben, amit a július 23-i héten igyekszik filmre vinni a stáb. A forgatócsoport ismét rengeteg önkéntes, barát, ismerős segítségére számíthat a látványos jelenetek filmre vitelekor: a fiúk elöljáróban annyit elárultak, ismét izgalmas  képsorokra számíthatnak a nézők, az akciójelenetekhez külön katonai jelmez dukál, és készülnek a műsebek is.

A többek között profi látványvilágáért különdíjat bezsebelő Suzie után tehát ismét nagy durranásra számíthatunk. A jelenetek többségét hagyományosan Pakson veszi fel az alkotópáros: a forgatások nagy része az Erzsébet Nagy Szállodában zajlik, de a harcjelenetek Cseresznyésben folytatódnak. Az Átmeneti szállás rendhagyónak ígérkezik abból a szempontból, hogy a korábbiaktól eltérően főként amatőr színészekkel forog majd. A főhőst alakító lányt, Princz Ágotát a Hatvani Szabolcs gyerektáborában tartott szereplőválogatás során találták meg.

A film elkészítését több cég is támogatja, fő szponzorai a DC Gépszer Kft., az Erzsébet Nagy Szálloda, valamint a TelePaks Nonprofit Kft.