Három keréken a londoni olimpiára: a parfümök és divatbemutatók városában

Három napra vernek sátrat Párizsban a Pannónia-expedíció résztvevői, hogy a brit főváros  bevétele előtt szusszanjanak egyet, illetve elejétől a végéig átbogarásszák a veterán járművet. A két paksi fiatalt helyi magyarok látják vendégül nem is akár hol, a Párizs közeli Villevaudé nevű falu kastélyánál (korábban félreértésből Villegaude néven azonosítottuk be a helyszínt). A villa gondnoka egy igazi ezermester, ő segít átvilágítani a matuzsálemi járgányt, árulták el a világutazók. El kell végezni a már igencsak időszerű gumicserét, meg kell szüntetni az olajfolyást és le kell rövidíteni a kipufogósípot, hogy plusz erőt nyerjenek a járgánynak. Emellett a GPS töltője is elromlott, ezért be kell szerezni helyette egy újat.

Bár a navigátor jelenleg nem szuperál, szép kirándulást tettek a francia fővárosban az ifjú vándorok. Miután meglátogatták a franciaországi Versailles-hoz tartozó Nagy-Trianon-kastélyt, megtekintették az Eiffel-tornyot, végigmotoroztak a a Champs-Élysées-n egészen annak végpontjáig: az Arc de Triomphe (közismert magyar nevén a Diadalív) híres párizsi emlékmű, Franciaország fővárosának egyik legismertebb látnivalója, amely I. Napóleon császár és a mindenkori francia hadsereg dicsőségét hirdeti a Champs-Élysées végén, a Charles de Gaulle téren található.

Ezzel nincs vége a terveknek, egy abonyi származású kint dolgozó fiatalember, Csiza Péter vezeti körbe Bencét és Gábort Disneylandben. A motorosok elárulták, van egy kis időtartalékuk, ezért várhatóan csupán csütörtökön kelnek át a brit szigetre Calais-nál. Pénteken érnek Londonba és üdvözölnek minden itthonit, aki Paksról izgulja végig a magyar sportolók küzdelmeit.