Hírek röviden

A kukoricatermés harmadával, a napraforgó akár felével is csökkenhet a tavalyihoz képest Tolna megyében elsősorban a júliusi száraz, meleg időjárás miatt. Az MTI tájékoztatása szerint Tolna megyén belül Paks környékén számítanak a legrosszabb kukoricatermésre, de az egész megyei vetésterület 10-15 százalékán teljes terméskieséssel számolnak.

Fényes nappal, délelőtti órákban rabolták ki az egyik paksi bölcsődét a minap. Az Ifjúság útján lévő bölcsőde irodájából 100 ezer forint készpénzt tulajdonított el az ismeretlen elkövető, tájékoztatott a rendőrség.

A 8-17 éves korosztály számára ígér izgalmas nyári időtöltést a Süni Gyermekkuckó napokban zajló musical tábora. A programra olyan fiatalokat hívtak, akik szeretnek énekelni, színpadon szerepelni. A legjobbak a tanév során is folytathatják a munkát, mert felvételt nyernek a TiniTüsik csapatába, írja a fortunaradio.hu. A programot egy előadás zárja pénteken 15 órakor a Mirrorban, amelynek keretében a tanultakat mutatják be a résztvevők.

Július 29-én vasárnap indul Londonba az ötkarikás játékokra Csoknyai László, az ASE 81 kg-os súlycsoportban nevezett cselgáncsozója. Csoknyai László a rangsor huszonkettedik helyezettjeként április végén szerzett direkt kvalifikációt a londoni olimpiára, felkészülsését segítette Hangyási László, Kovács Antal és Braun Ákos is.