Az MVM öt helyet javított, így Magyarország tíz legnagyobb vállalata között van

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. kiemelkedően jó 2011. évi teljesítményének köszönhetően Magyarország tíz legnagyobb vállalata közé került, adja hírül weboldalán a társaság. Az MVM Csoport 2011. évi árbevétele közel 100 milliárd forinttal haladta meg az előző évét, adózott eredménye több mint kétszeresére nőtt. A társaság kiemelkedő teljesítményéhez hozzájárult a paksi atomerőmű jó szereplése és sikeres villamosenergia-kereskedelmi tevékenysége is. Az MVM Csoport konszolidált nettó árbevétele alapján nyolcadik, 16%-nyi árbevétel- növekedéssel, a saját tőke szerinti rangsorban negyedik, üzemi és az adózott eredménye szerint ötödik helyen végzett a legnagyobb hazai vállalatokat rangsoroló Figyelő Top 200 listán, a D&B Százak Klubjában.

-Tavaly határoztuk meg új stratégiánkat, új üzleti modellünket és egy új irányvonalat
az MVM Csoport számára. Fenntartható növekedést tervezünk, elsősorban meglévő
eszközállományunk hatékony működtetésével és a tevékenységünkhöz illeszkedő új
piaci lehetőségek kihasználásával – mondta Baji Csaba elnök-vezérigazgató. Hozzátette,
megnyugtató, hogy törekvéseik eredményesek voltak, túlteljesítették az egyébként
is ambiciózus terveiket, és – a nehéz gazdasági környezetben is – történetének egyik
legsikeresebb, legeredményesebb évét zárta az MVM. A társaságcsoport javuló
jövedelmezőségének köszönhetően hatékonyan tudja támogatni a Nemzeti Energiastratégia végrehajtását, hangsúlyozta Baji Csaba.

Az MVM Csoport forgóeszköz-állománya közel negyedével, több mint 250 milliárd forintra
bővült , 2011. évi árbevétele közel 100 milliárd forinttal haladta meg az előző évét, adózott
eredménye több mint kétszeresére nőtt. A kiemelkedő teljesítményben a paksi atomerőműnek is kiemelt szerepe van, amelynek tavalyi mérlegfőösszege 199 milliárd adózott eredménye 20,757 milliárd forint volt amellett, hogy a hazai erőművek közül a legolcsóbban állította elő a villamos energiát. A 2011. évi értékesítési átlagár, azaz az 1 kWh értékesített villamos energiára jutó árbevétel 11,66 forint volt, ami a legalacsonyabb az országban.