Három paksi adózó neve a feketelistán

Június végén tette közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azt a friss negyedéves feketelistát, amelyen azok a magánszemélyek és egyéni vállalkozók szerepelnek, akiket az állami adóhatóságnál több mint 180 napja minimum tízmilliós adóhátralékkal tartanak nyilván. A lajstrom szerint 2702 magánszemély tartozik több mint 10 millió forinttal legalább fél éve, és 1074 egyéni vállalkozó adóssága haladja meg ezt a limitet – derül ki a NAV honlapján közölt listából.

A 79 oldalon felsorolt nevek, címek között 32 Tolna megyei található. Közülük heten Szekszárdon, öten Dombóváron, ketten Simontornyán, ketten Iregszemcsén, hárman Pakson és Faddon, ketten Tolnán, egy-egy Dunaföldváron, Bátaszéken, Kakasdon, Bonyhádon, Csibrákon, Harcon és Decsen van bejelentve.

Százmillió forint felett pedig 1259 cég tartozik a NAV-nak több mint fél éve. Ez a hivatal által közölt másik listából derül ki. Azt pontosan nem tudni, ki és mennyivel tartozik, de az adósok címét tartalmazza az adatbázis. A magánszemélyeket összegyűjtő listáért kattintson ide!