Hírek röviden

A Paksi Képtár július 21. és augusztus 3. között szabadság miatt zárva. Hír még a képtár háza tájáról, hogy az intézmény Kovács András (Szekszárd) műgyűjtő jóvoltából Bak Imre kettő, Mengyán András és Várnai Gyula egy-egy művével gazdagodott.

Ismét fogadja az érdeklődőket a Paksi Atomerőmű Tájékoztató és Látogatóközpontja. A létesítmény a szükséges karbantartási munkálatokat követően hétfőn nyitotta meg kapuit, írja a fortunaradio.hu. Aki betöltötte már a 16. életévét, az üzemi területen is látogatást tehet. Itt egyórás séta során, csoportos látogatás keretében szakavatott idegenvezető kíséretével járhatók végig a legérdekesebb részlegek.

Paksi és környékbeli alkotókat vár a Paksi Képtár arra a pályázatra, amely az I. Paksi Képző- és Iparművészeti Tárlatot előzi meg. A kiállításon hivatásos és nem hivatásos képző- és iparművészek, továbbá önszerveződő művészeti közösségek alkotásait mutatják be, a jelentkezőket folyamatosan várják, a tárlatot szeptember 20. és október 7. között tartják majd a hangárban.