Kis Károly búcsúzik Pakstól

Fotó: Molnár Gyula

A vezetőedző kérésére közös megegyezéssel szerződést bontott Kis Károllyal a Paksi FC, írta meg a klub honlapja. Az MVM PAKS megköszönte a szakember elmúlt két és fél éves munkáját, amely során a csapat a bajnokságokban ezüstérmet és hatodik helyezést ért el, Liga Kupát nyert és az Európa Ligában a harmadik fordulóig jutott. Kis Károly mindezekkel a sikerekkel a klub  eddigi legeredményesebb edzője. A vezetőedzői feladatokat ideiglenesen Máté Csaba látja el.

Kis Károly így nyilatkozott a paksifc.hu-n: „Először is szeretném megköszönni azoknak az embereknek a segítségét, akik végig mellettem álltak. Edzői pályafutásom legszebb időszakát töltöttem Pakson. Kaptam egy lehetőséget, amivel úgy érzem, tudtam is élni. Hatalmas utat tettünk meg. Az elért eredményeket aligha kell felsorolni.
Tudom, furcsa a mai magyar futball világában, hogy valaki magától fejezi be a munkát, de úgy érzem, hogy ez helyes lépés volt. Két évvel ezelőtt azt nyilatkoztam, hogy az Atomvárosnak atomerős csapata lesz. Ekkor sokan megmosolyogtak, de az élet engem igazolt. Szerettem volna, ha ilyen eredmények után hasonló célokért küzdhettünk volna. A jelenlegi helyzetben ennek aligha van realitása. A csapatnak és az utódomnak természetesen sok sikert kívánok, és ha igénylik, minden segítséget megadok. Végül mindenképp meg kell említenem nagyszerű szurkolótáborunkat, akik az elején, ha nehezen is fogadtak el, az eredmények hatására végig mellettem és a csapat mellett álltak és sok közös élményben volt részünk.”