Kétévente mutatkozhatnak be helyi művészek a Hangárban

Fotó: Molnár Gyula

Negyvenegy paksi és környékbeli alkotó 80 munkája látható a Paksi Képtár új kiállítóterében, a Hangárban. A Paksi Képző- és Iparművészeti Tárlatot szeptember 22-én első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az intézmény, az eseményen a város és környéke hivatásos és nem hivatásos képző- és iparművészei, továbbá az önszerveződő művészeti közösségek, műhelyek, stúdiók tagjai mutatkozhattak be. A rendezvénynek lesz folytatása, jövőre a megye, majd újra a kistérség alkotói mutatkozhatnak be a különleges üzemcsarnokban, amely valamikor a konzervgyár épületegyüttesének része volt és közvetlenül kapcsolódik a Paksi Képtárhoz.

Felújításáig az intézmény külső projekthelyszíne, kísérletező képzőművészeti műhelye lesz. Ugyanezen a napon nyílt meg Szíj Kamilla Szüntelen vonal című kiállítása, Várnai Gyula pedig legújabb nagyméretű, komplex installációját mutatta be a közönségnek.

Fotó: Molnár Gyula

Ennek kapcsán Prosek Zoltán, a Paksi Képtár igazgatója újságunknak megjegyezte, ilyen nagyméretű, grandiózus installáció kiállítására országosan egyedülálló lehetőséget nyújt a paksi intézmény.