Hírek röviden

Pályaválasztási nyílt napot tart az Energetikai Szakközépiskola és Kollégium október 19-én pénteken 16 órától, az eseményen tájékoztatják az érdeklődőket a jövő tanévben induló szakmai kínálatról és a felvételi körülményeiről.

Emlékmisét szervez a paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat Schilling Roger ciszterci atya születésének 111. évfordulója alkalmából a dunakömlődi templomban október 21-én 11 órakor.

Rövid hétvégi látogatást tett Pakson az Energetikai Szakközépiskola lengyel testvériskolájának, a krakkói Zespoł Szkół nr1 küldöttsége városunkban. A két iskola kapcsolata több évre tekint vissza, a diákok szakmai gyakorlatuk egy részét egymás országaiban töltik. A delegációt Hajdú János polgármester fogadta, majd az ESZI-ben újabb együttműködési megállapodást írt alá Wiesław Mroszczyk és Szabó Béla, a két iskola igazgatója a szakmai, társadalmi, kulturális és sportkapcsolatok további ápolásáról, tájékoztatott Major Ferenc, az ESZI kommunikációs vezetője.

Ezúttal sem bírt egymással az MVM Paks és a Siófok labdarúgócsapata, ahogy múlt szerdán, úgy szombaton is döntetlent játszott a két egylet a Ligakupában. A zöld-fehérek négy mérkőzés után egy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel állnak a B-csoport második helyén és jövő pénteken az OTP Bank Liga 11. fordulójában a Ferencváros vendége lesznek.

A Bács-Kiskun megyei, valamint a Tolna Megyei Mérnöki Kamara elnöksége együttes ülést tart Kalocsán október 26-án. A programon tájékoztatást adnak a kamarák munkájáról, illetve a TEIT működéséről és a paksi atomerőmű társadalmi kapcsolatairól.

Az időjárás hidegebbre fordulásával lassan beköszönt a fűtési szezon. Ezért még a szezon elején ajánlott a fűtőberendezések ellenőriztetése szakemberekkel, a témával kapcsolatban hosszabb tájékoztatót talál ide kattintva.

Kezdőket vár sorai közé a Csámpai Country Road Club, ezért nyílt napot tartanak október 18-án 18 órakor Pakson a Café Bongóban. A hat éve működő csoport tagjai hetente kétszer találkoznak a csámpai faluházban. Az újonan érkezők néhány hónap után juthatnak fellépési lehetőséghez.