Hírek röviden

Hévízen díjkiosztóval fejeződött be a 62. férfi magyar egyéni sakkbajnokság, amelyet Berkes Ferenc, az Atomerőmű SE nagymestere rajt-cél győzelemmel magabiztosan nyert meg november 30-án: kilenc játszmából ötben győzedelmeskedett, négyet döntetlennel zárt. Berkes ezzel immár negyedik alkalommal hódította el az országos bajnoki címet a felnőttek között, 2003-ban, 2007-ben és 2010-ben is diadalmaskodott.

Ebben az évben is ajándékosztást, vendégvárást tervez Molnár Imréné Ancika a paksi Segítők Házában. A szervezők várják a segítséget, hogy azoknak is jusson ajándék a karácsonyfa alá, akik anyagi lehetőségeik hiányában nem tudják meglepni családtagjaikat. Az ajándékokat a Segítők Házában lehet leadni kedden és csütörtökön. Az érdeklődők a 20/285-23-22-es telefonszámon részletes felvilágosítást kaphatnak.

A Vakok és Gyengénlátók Tolna Megyei Egyesülete december 14-én 10:30-kor tartja a polgármesteri hivatalban paksi adventi rendezvényét. A szervezet ajándékgyűjtést is hirdet, szekszárdi irodájukban, a Hunyadi u. 4. sz. alatt december 17-ig várják hétköznaponként munkaidőben az adományokat. A rászoruló sorstársakat tartós élelmiszerrel, ruhával cipővel és játékokkal ajándékozzák meg, írta meg a fortunaradio.hu.

Madocsán számol be az idei londoni motoros túra élményeiről december 8-án szombaton a Pannonia-expedíció két tagja, Treszl Gábor és Hunyadi Bence. A községi könyvtárban zajló program kezdési időpontja 14 óra.

A Kis-Hétrét Zenei Társulás műsora színesíti az advent második programját Dunakömlődön a gyülekezet közösségi házában december 7-én pénteken 18 órakor. A gyertyát ezúttal Fitt Szabolcs plébániaigazgató gyújtja meg.