Mit nézzünk a hétvégén?

A Varidance Tánctársulat Montázs című előadásával lép fel szombaton 19 órakor a kulturális központban. A társulat legjobb koreográfiáiból összeállított Montázs igazi csemege a tánc kedvelőinek. Szerethető, rendkívül élvezetes formában tálalja a magyar néptánc egyedülálló mozgásvilágát. A zenei válogatás pedig hasonlóan fergeteges: Pálinkadal, Most múlik pontosan és a Kerekes Band fülbemászó, vérpezsdítő dalai is szerepelnek a repertoárban.

A vasárnap pedig a mozikedvelőknek kedvez: délelőtt 10 órakor az Égből Pottyant Mikulás című matiné szórakoztatja a gyerekeket, a 19 órakor kezdődő Bourne hagyaték pedig a felnőtteknek okoz izgalmas perceket.

Az aktív kikapcsolódás kedvelői is megtalálhatják számításaikat a hétvégén: nyit a városháza előtti adventi udvar és Kömlődön a második gyertyát gyújtják, a természet kedvelőit a madárodúkat megóvó túrára várják, Dunakömlődön különleges koncertekkel ünneplik a 20. Gastroblues lemezbemutatóját, a moziban pedig pénteken debütál az Albert Flóriánról szóló film. Pénteken az Alisca Amatőr Art kiállítása nyit a kulturális központban, a tárlaton közreműködik Sass Erzsébet újságíró és Csipszer Bettina.