Hírek röviden

Fotó: Molnár Gyula
Fotó: Molnár Gyula

Strauss-hangversennyel várta a zenekedvelőket az új esztendő alkalmával január 8-án a Csengey Dénes Kulturális Központ. A felnőtt hangversenybérlet 3. előadásának vendége az Alba Regia Szimfonikus Zenekar volt, amely újévi Strauss-koncertet adott Drahos Béla Liszt-díjas fuvolaművész vezényletével.

A Csengey Dénes Kulturális Központ könyvtárának olvasótermében ismét Filmbarát klubot tartanak január 14-én 18 órai kezdettel. Vajda Tibor ajánlja az érdeklődők figyelmébe a Babák – Az első év című színes, szöveg nélküli francia filmet.

A férfi elsőosztályú kosárlabda-bajnokság 15. fordulójában az Atomerőmű SE a SZOVA KC-t fogadja január 10-én. A mérkőzést a SportKlub TV élőben közvetíti.
A közoktatásban történt változások ellenére az Energetikai Szakközépiskola továbbra is alapítványi iskolaként működik, írja a fortunaradio.hu. Az iskola az állami normatíva mellett az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatását élvezi tartós adományozási szerződés alapján, illetve saját bevételekkel is rendelkezik. Ezt – lévén nonprofit szervezet – visszafordítja az oktatás feltételeinek javítására.