Hírek röviden

Január 17-től négy napon át utasszámlálást végeztet a Gemenc Volán a helyi járatokon. A kezdeményező az önkormányzat volt, mivel jelenleg ráfizetéses a tömegközlekedés Pakson. Az utasszámlálást önkéntesként középiskolások végzik, az eredmény fényében döntenek az esetleges járatszám csökkentésről.

Az uniós jogharmonizáció miatt az eddiginél alacsonyabb arzéntartalom fogadható el az ivóvízben. A Mezőföldvíz Kft. szolgáltatási területén az új értékkel összefüggésben nincsen tennivaló, a víz minősége jó, a lakosság nyugodtan fogyaszthatja a csapvizet.

Látogatói rekordot döntött az atomerőmű látogatóközpontja, 33 ezren jártak ott 2012-ben, írta meg a teol.hu. A márciusban megnyílt Atomenergetikai Múzeum iránt is egyre nagyobb az érdeklődés.

Alapításának huszadik évfordulóját ünnepelte az egykori paksi Neutron kommandó, azaz a Terrorelhárítási Központ 9. Műveleti Osztálya, amelyet az első iraki válság hívott életre.

Huszonhetedik alkalommal írnak írásbeli felvételi dolgozatot az Energetikai Szakközépiskolába jelentkező nyolcadikosok. Január 19-én a központi vizsgát 207-en írják, a megjelenők közül 81-en a paksi általános iskolákból jönnek.

Táncokat elevenít fel és mutat be az ifjúsági hangversenybérlet második előadása január 22-én a kulturális központban. A program moderátora dr. Lakner Tamás, közreműködik a Harmónia Fúvósötös és a táncosok.