Hírek röviden

Serdültné Benke Éva Erdélyi bárka című könyvének bemutatóját tartják április 29-én 17 órakor a Csengey Dénes Kulturális Központ olvasótermében. A szerző új kötetét Fráter Olivér, a Miniszterelnökség Nemzetstratégiai Kutatóintézetének elnökhelyettese mutatja be, közreműködik Tell Edit és Gutai István, olvasható a fortunaradio.hu oldalon.

Hétfőn 17:30-kor tartja következő összejövetelét a Csengey emeleti termében a Keresztény Filmklub. Az Egy fiúról című film megtekintését beszélgetés követi, a klubot Apostagi Adorján református lelkész vezeti.

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes lehet Zsoldos Árpád ornitológus, környezeti nevelő előadása: a Kossuth rádió hangvadásza madárhangokkal illusztrált előadást tart a madarak kommunikációjáról és a madárhangfelvételek készítésének szépségeiről, nehézségeiről a paksi városházán hétfőn 17 órai kezdettel. A belépés díjtalan.

A Tolna megyeiek egy harmadik helyezést és egy különdíjat hoztak haza a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny országos döntőjéről. A végső megmérettetésen középiskolás kategóriában a paksi Balogh Antal Katolikus Iskola csapata a harmadik helyen végzett, az általános iskolások között pedig a dunaszentgyörgyi Csapó Vilmos Általános Iskolások különdíjat kaptak, mivel ők oldották meg leggyorsabban és hibátlanul az elméleti felkészültségüket bizonyító tesztet. Az országos döntőre a megyei versenyek legjobb csapatai jutottak tovább.