Programajánló májusra

Fotó: www.facebook.com/Zoran
Fotó: www.facebook.com/Zoran

Májusban is különleges programokkal várja a kultúrakedvelőket a Csengey Dénes Kulturális Központ. Íme néhány ínyencség: tavaszi turnéja keretében ad koncertet más nagyobb városok mellett Pakson is Zorán május 14-én 19 órakor a kulturális központban. A Belgrádban született 70 éves énekes-gitáros a hatvanas évek óta jelen van a magyarországi zenészpályán. A Metro és a Taurus együttes korábbi tagja 1977 óta már több mint húsz szólólemezt adott ki, őszre duettlemezt is tervez régi és új dalokkal. Az énekes nagyon régóta dolgozik együtt mostani csapatának tagjaival, az együttes magját a már az 1993-as unplugged-koncertjén is szereplő Sipeki Zoltán gitáros adja. A paksi koncerten színpadon lesz még a billentyűs hangszerekkel Gátos Iván, szaxofonon és további fúvós hangszereken pedig Csányi István, valamint Péter Barbara, Óvári Éva és Kabelács Rita vokálozik.

Neves sztárvendégek közreműködésével rendeznek fergeteges operettshowt május 5-én vasárnap 18 órakor a Csengeyben. A műsor sztárvendége Kalocsai Zsuzsa Jászai Mari-díjas, Érdemes művész lesz, jegyek elővételben már kaphatók a helyszínen.

Érzelmi biztonság – Mit kellene tudnunk a gyerekekről és magunkról címmel dr. Vekerdy Tamás ingyenes előadását hallgathatják meg az érdeklődők május 10-én pénteken 18 órakor. Szintén díjmentesen egynapos képzést szerveznek civil szervezetek képviselőinek május 10-én 14 és 17 óra között a Csengeyben az adománygyűjtés protokolljáról.