Jelentkezzen önként a polgári védelembe!

A megváltozott törvényi szabályozás miatt az önkormányzatok újjászervezik a polgári védelmi szervezeteket. Az új polgári védelmi szervezetekbe beosztható minden nagykorú magyar állampolgár, aki nem rendelkezik a törvény adta mentességi feltételekkel. A szervezet tagja határozattal kiképzésre és gyakorlatra osztható be, valamint polgári védelmi feladatok ellátására szolgálatteljesítésre kötelezhető, derül ki az önkormányzat lakossági felhívásából.

A mentességgel nem rendelkező személyeket polgármesteri határozat osztja be kötelező érvénnyel a polgári védelmi szervezet személyi állományába. Ebben az esetben a beosztott személynek nem áll módjában a beosztási feltételeket befolyásolni. Erre csak önként jelentkezés esetén van lehetőség. Ezért az önkormányzat most lehetőséget biztosít a polgári védelmi szervezetbe való önként jelentkezésre. Az önkéntes maga választhatja meg, hogy határozatlan vagy határozott időtartamban vállalja-e a szolgálatot és ezt területi vagy települési rendeltetésű szervezetben kívánja-e teljesíteni. Az önkéntes maga választhatja meg, melyik szervezeti egységben kívánja teljesíteni a szolgálatot és hogy katasztrófaveszély, veszélyhelyzet idején történő alkalmazása esetén milyen egyéb teljesíthető feltételeket támaszt.

Ha kérdése van a jelentkezéssel kapcsolatban, hívja a 75/500-565-ös számot. Amennyiben önként jelentkezik, személyesen keresse fel a Polgármesteri Hivatalban (7030 Paks, Dózsa György út 55-61.) I. emelet 102. sz. ajtó (Polgármesteri Titkárság) Rein Rita ügyintézőt – zárul a felhívás.