Hírek röviden

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Földi és légi irtást is tervez május 16-ra a DC Dunakom Plusz Kft. A paks.hu tájékoztatása szerint hat alkalommal irtják majd Pakson a szúnyogokat a következő hónapokban.

A szolgáltatótól kapott információ szerint áramszünet lesz Biritón május 17-én reggel 8-tól délután 3 óráig. A feszültségmentesítés oka hálózat-karbantartás, illetve korszerűsítés. Az áramszünet az Iskola utcát és az általános iskolát fogja érinteni.

A Honvédelmi Minisztérium megbízásából, az ország minden településén számba kellett venni a hadisírokat és a hősi emlékműveket. Pakson ezt a munkát a Városi Múzeum munkatársai végezték el. Hősi emlékműből 16-ot, hadisírból kevesebb mint ötvenet találtak a város közigazgatási határain belüli közterületeken, temetőkben. Az erről szóló kimutatást a polgármesteri hivatal küldi tovább a minisztériumba.

Képviselő-testületi ülés lesz május 22-én a Városházán. Szó lesz a város idei költségvetéséről, megszüntetik a városatyák a Paks-Pusztahencse-Németkér Önkormányzatok Óvoda Intézményfenntartó Társulását, ezen kívül döntenek egyes utcák elnevezésének megváltoztatásáról. Végül zárt ülésen elbírálják a Városi Múzeum igazgatói állására kiírt pályázatot és döntenek a Gyermekeinkért” és a Pongrácz Sándor kitüntetés adományozásáról.

A Paksi Energetikai Szakközépiskola és Kollégium égisze alatt működő ESZI Magazin a Diák Újságírók Egyesülete országos pályázatán különdíjat kapott. A csapat tagja, Mészáros Virág az év fotósa díj első helyezettje lett a középiskolások között. A diákok nevezése alapján Németh Szabolcs tanár, a magazin szakmai segítője pedig az Év mentora díjat nyerte el, írta meg a fortunaradio.hu.

Kerékpáron ismerkedtek városunkkal azok az újságírók, akik kétnapos sajtótanulmányútra érkeztek városunkba az önkormányzat meghívására. A város nevezetességeinek megismertetése mellett a Kenyér-, hal- és borünnep, valamint az Atomfutás népszerűsítése is célja volt a programnak, amelyre a Magyar Turizmus Zrt. támogatásával hívták meg a sportújságírókat.