Hírek röviden

Hivatásos, önkormányzati és létesítményi tűzoltóságok csaptak össze Kölesden, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakmai vetélkedőjén. A legfelkészültebb csapatnak Paks Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksága bizonyult, ők képviselhetik Tolna megyét a regionális fordulóban.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat május 22-én 16 órai kezdettel közmeghallgatást
tart, amelyre várja a város polgárait. Helye a szervezet klubhelyisége (Dózsa György u. 2.).

Lufival reptethetik el kívánságaikat 11 órakor a résztvevők az Együtt a parlagfű ellen Alapítvány által másodízben megrendezésre kerülő családi napon június elsején, ahol gyermekeket és felnőtteket egyaránt rendkívül gazdag programokkal várnak a szervezők 9 órától. A rendezvényen lesz allergia szűrés és vércukorszint mérés, dietetikus táplálkozási tanácsadás, testösszetétel mérés, a kicsiknek pedig sok egyéb más mellett kézműves sarok, ugrálóvár és bábelőadás.

A Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes bizottsága első fokon nyolc klubnak adott élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, így összesen már 20 egyesület rendelkezik a szükséges engedéllyel. A kecskeméti, a paksi, az újpesti klub, továbbá az MTK a nemzetközi kupaszereplésre is jogosító, úgynevezett UEFA/NB I-es klublicenchez jutott hozzá.

A Szaggató zenekar önálló koncertet tart a Csengey Dénes Kulturális Központban május 23-án. A megujúlt felállásnak köszönhetően több hangszer szólal meg számaikban, és a repertoárt is sikerült bővíteniük, írta a fortunaradio.hu.