Sipos László ismét a kamara elnökségében

Ötödik ciklusát kezdheti a Magyar Mérnöki Kamara elnökségében Sipos László villamosmérnök, minőségügyi szakmérnök, a TMMK alelnöke. Az MMK tisztújító küldöttgyűlésén ismét Barsiné Pataky Etelkát választották elnökké. Sipos László három megye, Baranya, Somogy és Tolna, két szakmai tagozat, az energetikai és az elektrotechnikai jelölése és a küldöttek által leadott harmadik legtöbb szavazat mellett kapott újabb lehetőséget a munkára.

A szervezet legfontosabb döntéshozó fórumán átadták az MMK legrangosabb kitüntetését, a Zielinski Szilárd-díjat, valamint tiszteletbeli tagokat is köszöntöttek köztük dr. Rónaky Józsefet, az Országos Atomenergia hivatal főigazgatóját

Sipos László a kamara megyei és országos elnökségének tagja úgy tájékoztatott, hogy dr. Rónaky József, aki 1979-ben csatlakozott a Paksi Atomerőmű Vállalathoz, 1999-től pedig az Országos Atomenergia Hivatal főigazgatójaként dolgozik, nemzetközileg ismert és elismert szakember, személyében képviseli a magyar nukleáris szakmai kultúrát. Sokat tett a nukleáris biztonság iránt elkötelezett szakembergárda kineveléséért és az intézményrendszer működtetéséért. – Az elmúlt néhány évtizedben egész jó kapcsolatban voltam a magyar mérnök társadalommal, főleg annak nukleáris részével – jegyezte meg dr. Rónaky József. Hozzátette, a hivatal kezdeményezésére a kamara végzi a nukleáris szakértői minősítéseket, aminek nagyon fontos szerepe van, mert hivatalos tanúsítványokat adnak a nukleáris szakértők számára.

Fotó: Fonyó Dániel
Fotó: Fonyó Dániel

A független nukleáris szakértők jogintézményének kialakításának lényege, hogy a szakértő jelölteket az engedélyesektől független hivatásrendi köztestületként a Mérnöki Kamara területi szervezetei minősítik.