Táborsoroló – 2. rész

A kép csak illusztráció. - Fotó: Paksi Hírnök archív
A kép csak illusztráció. – Fotó: Paksi Hírnök archív

Véget ért a 2012/13-as tanév, így el kell gondolkodni azon, milyen táborokba menjenek a gyerekek a szünidő alatt. Pakson az időpontokat, illetve az egyes táborok témáját illetően is bőséges a kínálat, ezekből adunk ízelítőt sorozatunk második részében. Az idei tábori kínálatban a zene is jelentős szerephez jut.

Július 8-14. között Alexander Poeluev harmonikaművész vezetésével tartanak nemzetközi harmonikatábort, amelyet 13-án közös koncerttel zárnak. Jelentkezni és bővebb információt kérni Papp Olgától lehet a 20/546-11-73-as telefonszámon. Június 17-21. között öt pedagógus tanítja majd a táborozókat a nemzetközi dobtáborban, ahol a zenélés mellett különböző szabadidős tevékenységek is szerepelnek a programban. Jelentkezni Tóthné Hanol Franciska táborvezetőnél lehet a 20/583-0112-es telefonszámon.

Ahogy a dobosok, úgy a Paksi Képzőművészeti Iskola is őrzi táboroztatási hagyományát. Az érdeklődők ifjúsági és gyermek korcsoportban jelentkezhetnek hozzájuk alkotótáborba, amelyet július 8-12. között rendeznek. Az 5-12 évesek témája Atlantisz – az elsüllyedt világ lesz, többek között korallmakettet, karcképeket és világító akváriumot készítenek majd. A 12 éven felüliek jobb agyféltekés, kreativitást fejlesztő feladatokat oldanak meg, de például modell utáni tanulmányok és alakrajz is szerepel a palettán. Az alkotótelepre június 25-ig várja a jelentkezéseket Takács Éva a 70/597-65-82-es telefonszámon.

Alkotótábor a Paksi Képtárban is lesz, mégpedig 6-14 éves gyerekeknek. Az intézmény munkatársai három turnust tartanak, kettőt júliusban és egyet augusztusban. A szervezők sok játékot és kézműves foglalkozást kínálnak, a résztvevők különböző művészeti anyagokkal, technikákkal, eszközökkel ismerkedhetnek meg, játékos alkotások és alkotó játékok követik egymást a foglalkozásokon. Minden héten szerepel egy kirándulás is a programban, záró eseményeként pedig kiállítást rendeznek az elkészített alkotásokból. Részletek és elérhetőségek a www.paksikeptar.hu honlapon, az események menüpont alatt.